Skip to main content

Bedrijven

Diefstal

Of het nu gaat over het stelen van geld en/of goederen, of het onrechtmatig geven van kortingen aan vrienden of familie. Diefstal door personeel, ook wel huisdiefstal genoemd, kan heel wat negatieve gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het is vooral belangrijk om deze praktijk zo snel mogelijk een halt toe te roepen alvorens andere medewerkers worden aangestoken.

Diefstal op het werk 

Heeft u als ondernemer het gevoel dat er zaken niet kloppen? Verdenkt u medewerkers van het stelen van geld en/of goederen? Een vermoeden alleen is echter niet voldoende, er moeten ook bewijzen zijn. Hoe begin je daar nu aan zonder de wet op de privacy te schenden? En hoe handel je het juridisch verder af? Is recuperatie van gelden en/of goederen een mogelijkheid?

Wat valt er onder diefstal op het werk?

  • Diefstal die wordt gepleegd ten nadele van de werkgever.
  • Diefstal die wordt gepleegd ten nadele van klanten van de werkgever.
  • Diefstal op de werkplaats.
  • Een zelfstandige die iets ontvreemd van zijn opdrachtgever. Bijvoorbeeld: het simpelweg ontvreemden van kasgelden, al dan niet in samenwerking met een collega.

Artikel 464 van het strafwetboek: De gevangenisstraf is ten minste drie maanden, het betreft hier een gewone diefstal, maar met een persoonlijke (subjectieve) verzwarende omstandigheid, namelijk het dienstverband in hoofde van de dader.

Hoe onderzoek voeren naar diefstal?

Detectivebureau Amberes Investigations en zijn privédetectives hebben de kennis en ervaring in huis om u van A tot Z door deze juridisch delicate materie te leiden. Door middel van discrete observatie en andere onderzoeksmethodes roepen onze privédetectives diefstal binnen uw bedrijf een halt toe.

Wij zorgen na het onderzoek voor een gedetailleerd en juridisch bruikbaar eindrapport met inbegrip van overtuigingsstukken en ander bewijsmateriaal dat aangewend kan worden om gelden en of goederen te recupereren.

Voor meer informatie, advies of hulp kan u ons steeds telefonisch, via mail of discreet via het contactformulier bereiken.

Contacteer ons

Wij zijn 24/24 en 7 op 7 bereikbaar

Bel ons

Tel nr: +32 468 145 652

Mail ons

E-mail: info@amberesdetective.be

Online formulier

Via contactpagina